Hvem er kennel Fur And Paws?

Ejer af kennel Fur And Paws er Tina, sammen med min mand og vores 4 børn. Jeg arbejder som sygeplejerske og Albert er ved, at læse til elektriker. Vi hentede vores første Chodsky Pes til Danmark i 2008, Mimmi, en tæve fra en familie i Sverige. Denne tæve skulle senere ligge grunden for vores efterfølgende hunde af racen Chodsky Pes.
Vi havde igennem nogle år boet i Sverige og i den forbindelse stiftet bekendtskab med racen, var faldet for deres fantastiske temperament, størrelse, deres arbejdsglæde og ja, bare hele hunden. Familien som havde disse Chodsky Pes, havde hentet dem op fra en kennel i Tyskland, en han og en tæve, de første Chodsky Pes i Sverige. Efter nogle år i det svenske vendte vi næsen mod Danmark igen og havde lagt besked om at vi var interesserede i en hvalp, hvis de på et tidspunkt fik hvalpe. Da den svenske familie så skrev, at der var hvalpe og der kun var en tæve, hvis vi var interesserede, ja så var hun vores. Ja, så måtte vi naturligvis til Sverige for, at hente hende.


Dette var inden Chodsky Pes kom med i X-registeret, i det hele taget var der ikke rigtigt nogen, som vidste hvad det var for en hund. Efter lidt tid kom der dog et par hunde mere til Sverige, denne gang fra Tjekkiet, samtidig med at nogle hvalpe var solgt til Norge. Det lykkedes os ihvertfald at få samlet en lille flok Chodsky ejere og få drøftet hvordan og hvorledes vi skulle arbejde videre på at få racen optaget i kennel klubberne.
Det endte med at racen kom i annex registeret i Sverige og da Nordisk Kennel Union i 2013, så bestemte sig for at godkende hinandens x-register/annex racer, ja så kom Chodsky Pes på DKK’s x-register liste og dermed også KHKG. Og hurra for det, nu kunne vi pludselig komme med til forskellige aktiviteter i DKK. For vores vedkommende åbnede det en ny verden, nemlig udstillinger.
I mellemtiden havde vi selv været i Tjekkiet og hentet endnu et familiemedlem. Og sådan er det gået siden, flokken er vokset og der er blevet lagt til og desværre også blevet sagt farvel til nogen. Dog har vi fået så mange fantastiske oplevelser med hundene, nye venskaber og bekendte, hundene har givet anledning til grå hår og masser af smil og leende. En fantastisk rejse og der er ingen tvivl om at jeg brænder for denne race og at disse hunde kommer til at følge mig mange år fremover.


I dag har vi kennel og vores hjem er åbent for stort set alle, både folk vi kender og dem vi ikke kender. Vi viser og fortæller gerne i det omfang vi kan passe det ind i hverdagen.
Her i 2019 blev Chodsky Pes så forhåndsgodkendte ved FCI og har fået en ti årig prøveperiode, inden de forhåbentligt bliver endeligt godkendte. Det har helt sikkert været spændende så langt og der er fortsat masser, at arbejde videre med.
Jeg håber på at kunne fortsætte med at informere om racen til alle som er interesserede i, at høre på det. Er der noget jeg ikke ved, ja så finder jeg ud af det eller henviser til nogen som kan give et svar. Jeg vil arbejde på at kunne holde racen til standarden og forsøge at arbejde for at bevare sundheden i racen, så vi bevarer denne fantastiske race, lige præcis sådan som den er i dag. En arbejdsivrig og godmodig lykkepille, med sin helt egen mening.