Hvordan er det at have en Chodsky?

En fortælling fra en Chodsky ejer: Da jeg stod og skulle vælge hunderace for 4 år siden ønskede jeg mig en aktiv familie hund, som samtidig skulle være trænbar i forskellige henseender.

Nu har jeg haft chodsky pes i 4 år, og de lever i den grad op til mine krav. Det er en skøn familiehund som elsker at være med (faktisk så meget, at hvis døren i bilen er åben, så er han ikke til at drive ud). Han er en energi bombe udendørs, men indendørs mærker man ham overhovedet ikke, hvilket er skøn. Min opfattelse er, at det er en hund, som er god til at fylde meget lidt indenfor og når de er med på tur.
Ift til træning, ønskede jeg mig en hund, som jeg kunne gå til hygge træning med, men det er blevet til meget mere end det, da det er en utrolig alsidig hund – agility, spor, lydighed osv. og han er dygtig til det hele.

Nogle enkelte negative sider jeg ikke var så opmærksom på er, at jeg synes jagtdriften ligger MEGET dybt i dem. Han er god til at opsnuse en duft, og så har de 4 års træning forladt hovedet for en stund.
Derudover er det en larmende hund, hvilket jeg var opmærksom på, men jeg troede ikke det også omfatter andre hunde vi møder i snor(ved ikke om det kun er min, eller generelt sådan).
Han glemmer dog at gø når det ringer på døren, der sætter han sig bare og venter pænt på “hans” gæster.

Derudover er det en selskabspapegøje uden lige. Toilet besøg er noget man gør sammen herhjemme, og gud bådes trøst hvis han ikke kom med. Skal man ud og handle, er han den lykkeligste, hvis bare han er med i bilen, for så er han med familie på tur jo.

Overordnet set er det en race jeg til enhver tid ville vælge igen, såfremt min tid er til det, da det er en krævende race, som kræver aktivering ofte. Jeg synes ikke det så meget er fysisk aktivering, men derimod den mentale der er den vigtige (i hvert fald for min hund). Til gengæld er indlæring og træning en stor fornøjelse, da de konstant vil arbejde og nyder det, og de samtidig kan bruges til det hele. Dog synes jeg det er en lidt reserveret hund, som gerne lige hurtig hilser, men ellers ingen interesse har i andre mennesker.