Er en Chodsky Pes noget for dig?

Marie

Chodsky Pes er kendt for at være selvsikker og vagtsom. Den har tendens til at gø i forbindelse med advarsel for indtrængende. Den knytter sig tæt til en enkelt person i hjemmet, men dette afholder den ikke for at nyde selskab fra andre familiemedlemmer. Den er selvstændig og kan blive destruktiv hvis ikke den stimuleres tilstrækkeligt mentalt.

Emma, Ozzy, Nala og Marie

Det er en hunderace, der har behov for både fysisk og mental aktivering. I takt med at alderen stiger, er denne hunderace kendt for at bibeholde et højt aktivitetsniveau.

Ozzy og Marie

En Chodsky Pes er en selvstændig, men arbejdspålidelig og intelligent brugshund. Den opnår en god kontakt med sin træner og formår at udføre de ønskede ordrer. Det er en hund, der er god til at aflæse instrukser og kan derfor med fordel anvendes til ambitiøs lydigheds- og præcisions-træning. Det er en hund, der egner sig til alle former for brugshundearbejde og er velegnet til aktiviteter, der kræver en stor udholdenhed.

Sportræning

Det er en race som ikke gider for mange gentagelser og som ikke bare gør tingene for at gøre dig glad, men spørger: “hvis jeg gør det her for dig, hvad får jeg så ud af det?”

Det kan derfor kræve at man som hundeejer har mod på at springe ud i noget nyt og ryste posen lidt, hvis ikke tingene fungerer 😉

Marie

En Chodsky Pes er velegnet til familiehund, så længe der er fokus på den rette mentale og fysiske stimulering. Den er generelt glad for børn og tålmodig i sin væremåde. Det er en intelligent hund, der egner sig til mere eller mindre alle træningsformer. Den har behov for positivt forstærket belønning samt en belønning der fastholder koncentrationen.

Emma

Så hvad kan du tilbyde hunden? Kig indad og spørg dig selv om du kan og vil investere din fritid på hund, både om morgenen inden du tager på arbejde og når du kommer hjem. Det er ikke nok med en indhegnet villahave som luftning inden den skal være alene hjemme! Kan du give hunden en opgave, så den bliver stimuleret både fysisk og mentalt? Hvilke andre hunderacer har du kigget på? En Chodsky Pes er IKKE en mini schæfer, langt fra…

Molly (“Amazing Atlanta” fra vores A-kuld)