7 uger gamle

Vi kan se at hvalpenes motoriske egenskaber udvikler sig. Dette i takt med at hvalpenes krop og ben bliver mere ”strømlinet” og bedre egnet til både, at bevæge sig hurtigere og til bedre at holde balancen.

Tur til stranden.

Fra ikke at have haft en kropsbevidsthed kan vi nu se, at hvalpene lærer at koordinere deres bevægelser. De begynder at galopere og kan løbe rundt om hjørner uden at falde (i hvert tilfælde ikke hver gang) 😉 De bevæger sig længere væk på kortere tid, hvilket de udnytter til fulde, når de nysgerrigt undersøger de omgivelser, de befinder sig i.

På gåtur med tæver og hvalpe.

Hvalpenes indbyrdes leg har nu skiftet karakter og bliver mere voldsom og hårdhændet, hvilket hjælper hvalpene til at få en indlæring om sin egen og søskendes styrker og svagheder.

En uundværlig viden, som de tager med sig i ”erfaringsrygsækken”, når de skal ud i den virkelige verden og forholde sig til fremmede hunde.

Der spises kaninører.

Hvalpene har et større og større behov for at blive stimuleret nu. Vi giver dem derfor nye input, der kan udvikle dem på dette vigtige stadie af deres liv. De skal ikke udelukkende være i haven og i leg med de andre hvalpe i kuldet – de skal drage erfaringer med den verden, der kommer til at omgive dem i fremtiden.

Det vi tænker med er bl.a.

  • Hverdagslyde som støvsuger, biler, smækkende dør osv.
  • Specielle lyde som metal imod metal, papirpose eller plastic med luft i, der bliver knaldet, smide godbidder i en papkasse, ned i bøtter osv.
  • Visuelle input som at opholde sig rundt omkring på ejendommen, biler, at være i et fremmed hus og have, forholde sig til nye mennesker og enkelte venlige hunde, køre i bil osv.
  • Indlæring af for eksempel indkald, at blive børstet, få kigget tænder, få klippet klør osv.
Alle kommer når der kaldes 😊

En meget vigtig pointe er, at hvalpene udelukkende får positive oplevelser med de situationer, de socialiseres i. Det hjælper dem til at blive tillidsfulde og nysgerrige, voksne hunde, der oplever den store verden som tryg at befinde sig i 💕

Vand skal der til 😊