Nogle racer har mere lyd end andre

Der er stor forskel på, hvor “snaksaglige” hunde er. Dette kan blandt andet knytte sig til hunderacen. Husk på, at nogle racer faktisk er avlet til at gø; det gælder for eksempel visse hyrde- og vagthunde. Og herunder også Chodsky Pes.

Der skal trænes for at dæmpe denne adfærd, det kan sagtens lade sig gøre, men der skal gøres en indsats fra hundeførers side.

Bowie gø’er af spøgelserne til mentalbeskrivelse

Der er selvfølgelig altid undtagelser, men det er en god idé at overveje racens lydniveau, inden man anskaffer sig en hvalp. Særlig hvis man har naboer tæt på eller generelt er lidt sensitiv overfor høje lyde.

Noget af det vi forsøger med vores hunde er at træne så tidligt, som muligt. Lære hvalpen et positivt mønster inden den havner i teenager fasen 😉

Beløn ikke gøen. Sørg for at undgå at skælde ud, tale til, kigge på eller røre ved din hund, hvis den gør ad dig. Hvis adfærden er umulig at ignorere eller intensiveres, så gå kortvarigt væk fra din hund.

Beløn altid for ro. Husk at have fokus på at belønne din hund, når den udviser en ønsket adfærd. Så vær rundhåndet med godbidder og ros i de situationer, hvor din hund afholder sig fra at gø. Hav gerne en skål med godbidder stående inden for rækkevidde, så du kan nå at belønne din hund i momentet.

Emma

Genkend mønsteret og forebyg adfærden. Overvej, om det er i nogle særlige situationer. Begynder din hund for eksempel at gø, når der kommer gæster på besøg? Du kan med fordel komme din hund i forkøbet i situationer, hvor den normalt vil gø ved for eksempel at give den et tyggeben eller et fyldt aktivitetslegetøj, som inviterer til rolig adfærd.

Træn på en alternativ adfærd. Det er langt mere effektivt at træne på en ønsket adfærd, som kan være et bedre alternativ for din hund, end det er at korrigere uønsket adfærd. Det kunne for eksempel være, at du lærer din hund at “gå i kurv” og belønner den for roligt at blive liggende.

Afsted på udstilling… hundene ligger og slapper af i teltet med en snack.